Biografi

Det, jeg maler, skal ligne noget.
Man kan se, hvad jeg laver.

Jeg har ikke noget i mod abstrakt kunst. Har endda prøvet at male abstrakt, men så kan jeg ikke finde ud af, hvornår jeg er færdig. Det er svært nok endda.

Så det skal ligne noget.

Jeg søger mine motiver i Ry og omegn, hvor jeg bor, eller i Thy, egnen omkring Agger, eller fra Læsø.
Jeg maler landskaber, bygninger, folk og fæ. Folkene er ofte mødre med børn eller dyr og så mest høns.

Det begyndte med Storm P.

Jeg har altid tegnet, Storm P. og hans vagabonder var de første, jeg blev inspireret af. Så blev det skarpe farver, skilte- og plakatkunst. Inspirationen kom blandt andet fra Otto Nielsen, ham med SAS-plakaterne.
 

2014.12.29-02-KAJP
Siden begyndte jeg at gå på aftenskole for at lære teknikkerne. Med Jørgen Glud som lærer kom croquis, balance og bevægelse ind i mit synsfelt og videre til mine billeder.

Da jeg kom på efterløn og senere folkepension fik jeg tid til yderligere studier. Silkeborg Kunstskole, Christian Wagner, Ryan Riiskær, Bodil Sohn, Rigmor Bak Frederiksen og Niels Frank har alle lært mig meget, blandt andet om dybde, perspektiv, farvernes samspil og harmoni.

Jeg er medlem af kunstnerfællesskabet Colouritten i Ry, hvor jeg arbejder flere dage om ugen. Jeg går stadig på kurser for at blive klogere og bedre – senest med Ulla Bille, Niels Frank, Ingelis Jørgensen og Jon Gislason.

Jeg har udstillet i lokalområdet, men også lidt i Silkeborg, Skanderborg og på Læsø.

DANZIGMANN, LÆSØ, OLIE 30X30

DANZIGMANN, LÆSØ, 30X30. 1200,-

Kaj Pedersen
Bøgevej 15B
8680 Ry
Tlf: 29 84 67 30
Mail: kaj@kajpry.dk